הקרב על טהרת ליגת המשנה שייך לרובי שפירא
גביע נערים ב': רובי שפירא חיפה כבר הוליכה 0:3, אך שני שערים מצמקים של בית"ר נהריה החזירו את המתח להתמודדות. למרות זאת, הבליץ החיפאי בסיום המחצית הראשונה הספיק לה כדי להעפיל לשלב הבא.

המפעל המרגש מכולם חזר לפעילות: גביע המדינה יצא לדרך גם במחלקות הנוער לעונת 2026/27, כאשר כל קבוצה שואפת להתקדם ולעמוד במטרותיה. הבוקר (שישי) זימנו משחקי גביע נערים ב', שנתון 2011, מפגש מסקרן על טהרת הליגה הלאומית, שבו אירחה מ.ס רובי שפירא חיפה את בית"ר נהריה.
בעקבות זכייתו של שנתון 2010 באליפות ליגת מפרץ, קיבל שנתון 2011 של רובי שפירא חיפה את הזכות להשתתף העונה בליגה הלאומית, זאת כחלק משינוי מבנה הליגות. הסגולים-לבנים מנהריה, מנגד, הגיעו לאחר שבעונה שעברה היו כפסע מהעפלה מרשימה לליגת העל, והשנה ינסו לעשות צעד נוסף קדימה.
המחצית הראשונה התנהלה בשליטה ברורה של המארחת, שבאה לידי ביטוי גם על לוח התוצאות. מוסטפא ג'ברין השלים צמד נהדר בתוך ארבע דקות והעניק לרובי שפירא יתרון 0:2 מבטיח.
אחמד סעדי כבש את השער השלישי, ונראה היה כי קבוצתו סגרה את סיפור המשחק. אלא שסטניסלב ליפקין הגיב במהירות עם שער מצמק לזכות נהריה והחזיר אותה להתמודדות. עשר דקות לסיום, רחמים לנגל, שהצטרף הקיץ ממעלות תרשיחא, כבש את השני של האורחת והפיח בה תקווה מחודשת. למרות הלחץ בדקות הסיום, רובי שפירא שמרה על יתרונה וזכתה בכרטיס לסיבוב השני.
מוחמד בוקאעי, מאמן רובי שפירא חיפה, בתגובה לאתר ג'וניורליג לאחר המשחק: "מחצית ראשונה הייתה קבוצה אחת על המגרש, הגענו להרבה מצבים והשוער של נהריה השאיר אותם במשחק. במחצית השניה הגענו ללא מעט מצבים ושיחקנו הרבה על משחקי מעבר. המשחק היה צריך להסתיים בתוצאה גבוהה יותר אבל גם מניצחון 2:3 אני יכול להיות מרוצה, העיקר שעברנו שלב.
שיחקנו נגד קבוצה טובה ואפילו נשארנו בחיסרון מספרי עד לסיום, אבל מצד שני עשינו הרבה התקפות מעבר והקשנו על עצמנו במקום לסיים את המשחק. בסך הכל אני מרוצה מאוד מהניצחון, חשוב להזכיר שחסרנו ארבעה שחקני מפתח שלא יכלו לשחק, למשחק הראשון נגד הפועל חיפה כולם יהיו מוכנים ועכשיו הפנים קדימה לליגה".
בעוד כעשרה ימים תצא לדרך הליגה הלאומית, כאשר רובי שפירא תפגוש את הפועל חיפה לדרבי מסקרן, בעוד בית"ר נהריה תתארח אצל נוף הגליל.
תוצאות הסיבוב הראשון בגביע המדינה שנתון נערים ב'







