קרית גת פותחת עונה בליגה הלאומית
נוער לאומית דרום: רגע לפני שתפתח את העונה ביום חמישי, מכבי קריית גת משלימה את הכנותיה לקראת הפרק החדש בליגה הלאומית, בתקווה לעונה מוצלחת. בריאיון מיוחד, מאמן הקבוצה דוד שלמה מדבר על ההכנות, הציפיות והמטרות.

לאחר שעשתה זאת בגדול בעונה שעברה והבטיחה את מקומה בליגה הלאומית, מכבי קריית גת נערכת לאתגר החדש והמסקרן שמצפה לה. עם סגל הכולל לא מעט שחקנים בעלי עבר בליגת העל ושורה ארוכה של החתמות שבוצעו הקיץ, במועדון הדרומי ישאפו לתקוע יתד בליגה.
כמו בקמפיין העלייה, גם העונה יעמוד על הקווים דוד שלמה, שעבורו תהיה זו התנסות ראשונה כמאמן בליגה הלאומית. בריאיון הוא מספר על השאיפה לבנות קבוצה תחרותית, לבסס את מעמדה בליגה ולקדם שחקנים לקבוצה הבוגרת.
מאחל לך הצלחה רבה בעונה הקרובה. ספר על התחושות לקראת פתיחת העונה בליגה הלאומית.
"התחושה נהדרת. כיף גדול לעלות ליגה ולהצטרף לליגה הלאומית. יש שם מועדונים מסודרים עם מסורת גדולה. לדעתי, אנחנו שייכים לשם ואף יותר מזה, אך אנחנו עדיין באמצע תהליך שהתחלנו לפני שלוש שנים בליגה המחוזית. ברוך ה', השבוע נארח משחק במסגרת הליגה הלאומית".
צירפתם לא מעט שחקנים במהלך הפגרה. עד כמה החיזוק שביצעתם היה נחוץ כדי לתקוע יתד בליגה הלאומית?
"כשחזרתי לקריית גת, אחת המשימות שלי הייתה לבנות את כל החטיבה הבוגרת במחלקה ולא רק את קבוצת הנוער. השנתון הראשון שהתחלנו לעבוד איתו באופן יסודי ולבנות אותו נכון היה שנתון 2010, שבו יש קבוצה חזקה שתתמודד על העלייה לליגה הלאומית. שנתון 2009 התפספס במעבר ולא היה מספיק טוב. זו עובדה, לאחר שבעונה הקודמת הקבוצה סיימה במקום ה־18 מתוך 19 בליגה הארצית. אי אפשר לקחת שחקנים רבים שעובדתית אינם מספיק טובים ולצפות מהם להוביל קבוצה לצמרת הליגה הלאומית.
הצוות נדרש לעבוד קשה ולאתר שחקנים רבים מהאזור ששיחקו בליגת נערים א׳ על, בליגת העל לנוער או בליגה הלאומית לנוער. לאחר מכן צפינו במשחקים מלאים בווידאו והשקענו שעות רבות בעבודה. לשמחתי, הצלחנו לצרף כמעט את כל השחקנים שרצינו. אנחנו כבר מחכים לפתיחת העונה כדי לראות את הכול מתחבר על כר הדשא ולהתקדם ככל האפשר לעבר החלק העליון של הטבלה".
שתף בהבדלי הרמות בין הליגות וכיצד המעבר לליגה הלאומית השפיע על ההכנה שלכם, הן באימונים והן במשחקי ההכנה.
"אני עדיין לא יכול להעיד על ההבדלים בין הליגות, מכיוון שזו תהיה העונה הראשונה שלי כמאמן בליגה הלאומית. עם זאת, צמרת הליגה הארצית היא ברמה טובה מאוד ויש בה כמה קבוצות איכותיות ששואפות לעלות. אני כן יכול לומר שבעקבות העלייה לליגה הלאומית פנו אלינו קבוצות אטרקטיביות יותר, וגם אנחנו יכולנו לפנות לשחקנים אטרקטיביים יותר, מכיוון שהליגה מושכת יותר. יש לנו שלד טוב שממשיך מהעונה שעברה, ובו כמה שחקנים מצוינים שכבר שותפו בקבוצה הבוגרת, כך שסביר להניח שהם יבלטו גם בליגה הלאומית לנוער".
אתם תפתחו את העונה במשחק ביתי מול הפועל מרמורק. עד כמה חשוב לפתוח את העונה בניצחון, במיוחד בליגה אינטנסיבית יותר?
"אנחנו מתייחסים לכל משחק בשיא הרצינות. זה האופי שלי וזה מה שאני מנחיל לשחקנים. מבחינתנו, כל משחק הוא גמר וכל נקודה חשובה, במיוחד כשעולים ליגה, אבל אין הבדל גדול בין מחזור אחד לאחר. בכל משחק נגיע במטרה לנצח ונעלה עם השחקנים שנמצאים בכושר הטוב ביותר".

מה תיחשב מבחינתכם לעונה מוצלחת – קמפיין מוצלח בליגה הלאומית או קידום ושילוב של שחקנים בקבוצה הבוגרת?
"החלום הגדול שלנו הוא לראות כמה שיותר שחקנים משתלבים בקבוצה הבוגרת ומובילים אותה בעתיד, אבל הדברים הולכים יחד. כדי להגיע לבוגרים, השחקנים צריכים להוכיח את עצמם ולעשות עונה מצוינת בקבוצת הנוער. בסופו של דבר, ההחלטה על קידומם ושילובם אינה תלויה רק בי, אלא ברומן זולו, מאמן הקבוצה הבוגרת".
הוא מעלה שחקנים בהתאם להמלצות שלי, ולשמחתי יש בינינו שיתוף פעולה מצוין. כבר השנה שני שחקנים רשמו הופעות רשמיות בליגה הלאומית. אם תהיה אפשרות לשלב שחקן במשחק רשמי של הקבוצה הבוגרת, אעשה הכול כדי שזה יקרה, גם במחיר של היעדרותו מסגל קבוצת הנוער. בסופו של דבר, זהו התהליך הנכון".
אתר ג'וניורליג מאחל לקרית גת ודוד שלמה הצלחה בעונת המשחקים 2026/27.









