העולם שייך לצעירים, אבל מה איתנו?

עם סיום היורו, שימי ג'אן בטור דעה על התרומה האדירה של הצעירים בהצלחת נבחרותיהם ביורו האחרון ומדוע לעת עתה זה פחות בא לידי ביטוי בכדורגל הישראלי

שימי ג’אן בטור דעה – העולם שייך לצעירים אבל מה איתנו (יח”צ)

היורו מאחורינו אבל עושה רושם שהעתיד של לא מעט שחקנים מהיורו לפניהם.

היורו הבליט לא מעט שחקנים צעירים שהיו השחקנים המובילים בנבחרות שלהם. ואלה השמות: צ’אבי סימונס, קול פאלמר, מוסיאלה, לאמין יאמל, ברקולה, גברדיול, בארלה ששקו ועוד ועוד

נתתי פה דוגמאות בולטות וישנם עוד לא מעט שחקנים שבפירוש מבהירים את המגמה, ישחקו הטובים ביותר. גם אם הם הצעירים או אפילו עדיין נוער.

מאמני הכדורגל הבינו שהמונח “שחקן צעיר” עבר מהעולם. היום שחקנים נבחנים על פי היכולות שלהם ולא על פי תעודת הזהות. הדוגמא הבולטת והמדוברת היא היכולת של לאמין יאמל השחקן הספרדי שחגג יום הולדת 17 אבל הרגיש לכולם שהאיש בחור שלא לומר נער מתנהל עם ניסיון רב מכוון אפילו שחקנים ונותן עצות במהלך המשחקים משל היה עם ניסיון של בן 35

אליו הצטרף ניקו וויליאמס בטורניר מצוין עם הבקעת שערים ובישולים לכולם הרגיש ברגעים מסוימים שאי אפשר לעצור את הבחור.

לקטלוג המלא – לחצו!!!

המדד לצעיר עם השנים משתנה. אנחנו עדים לכך בליגות באירופה כאשר עד לא מזמן שחקן “צעיר” היה נחשב בן 22-23, ואילו היום, הגיל הולך ויורד כאשר מאמנים נותנים אמון מלא בשחקנים שזה עתה סיימו את גיל הנוער, דוגמא למאמן כזה, מאמן ספרד דה לה פואנטה, אשר אימן בעבר את ספרד הצעירה זכה עימה באליפות אירופה עד גיל 19 והמשיך את המגמה ביורו הנוכחי ובא על שכרו.

נשאלת השאלה המתבקשת למה לא אצלנו? צריך לומר ביושר שבשנים האחרונות יש יותר אמונה בשחקן הצעיר זה שעולה מהנוער, אבל עדיין הדרך ארוכה.

חובה להוסיף שההתאחדות שינתה תפיסה לגבי גידול שחקנים או איתור מצוינים על ידי כך שהקימה בכל אזור מרכז למצוינות ולשם נקלטים בגיל מאוד צעיר הטובים ביותר ואותם מנסה ההתאחדות לטפח.

עם זאת בדרך ישנם עוד המון קשיים רבים הן בפן הכלכלי, משום שהשקעה לטווח ארוך זה לא משהו שעדיין מושרש בישראל בכלל ובכדורגל הישראלי בפרט, ומועדונים במיוחד הגדולים רוצים הצלחה מידית, לפעמים תארים חשובים להם הרבה יותר מפיתוח השחקן.

הבעיה נעוצה גם בחלק מהמאמנים הן במחלקות הנוער והן בקבוצות הבוגרים אשר מגיעים למועדונים ולחוצים מאוד להצליח או אפילו רק להישאר בתפקידם ואינם מוכנים “לקחת סיכון” בשילוב צעירים שמבחינתם אולי עלול לעלות להם בתפקידם, בנוסף ובמקביל במחלקות נוער, מאמנים לחוצים לקחת איזה תואר או להישאר בליגה ראשונה וטיפוח שחקן כזה או אחר עם פוטנציאל לא עומד בראש מעייניהם.

לפרסום באתר ג’וניורליג – לחצו על הבאנר!!!

נקודה נוספת שיהיו כאלה שאולי יגרדו את הראש ויגידו שאני מדבר שטויות זה בחירת שחקנים בגיל צעיר על פי יכולות ולא על פי גודל פיזי. לדעת לזהות את הכישרון בשחקן גם אם הוא קטן ממדים ולא לבחור את השחקן שאולי עכשיו הוא גדול פיזי עם נוכחות אבל לא עם הכי הרבה כשרון.

עוד עבודה רבה מחכה ונקווה שנכונה מצופה לכדורגל שלנו אם הוא רוצה להדביק פערים מול הכדורגל באירופה בכל מה שקשור לשילוב צעירים ונותר רק לנו בינתיים, כרגיל להתענג על צעירי אירופה, ומי יודע אולי הנבחרת שלנו באולימפיאדה תוכיח שגם לנו יש מה למכור.

אם כבר הזכרנו צעירים אז להכין את הטור הזה עזר לי הבן שלי עילאי בן ה-11 שכדורגל זורם לו בדם. משהו שעובר אצלנו במשפחה!

קרא עוד

2 Comments

  1. שימי גאן היקר, הלוואי והמאמנים ובכלל הכדורגל הישראלי היה מאמץ את תובנותיך מניסיון רב השנים שלך 🙏

  2. שימי אתה אגדה אין ספק שניכר שאתה מוריש את הידע הרחב שלך בכדורגל גם לילדים .
    אהבתי במיוחד את המשפט – בחירת שחקנים בגיל צעיר לפי יכולת ולא לפי גודל פיזי .

Back to top button
Close