מסתכלים ליריבות בלבן של העין עם הירוק שבלב

מועדון הפועל כפר סבא הוא קרקע פורייה להכשרת כדורגלנים והוא אחד מהמועדונים הנחשבים בשרון. יריב דמתי המנהל המקצועי במועדון עובר מניהול החטיבה הצעירה לניהול החטיבה הבוגרת ומדבר על המעבר. הוא מסכם שנה, מציב מטרות ומדבר על לקיחת שחקנים על ידי המועדונים כתופעה שהורסת את הכדורגל.

יריב דמתי – מסתכלים ליריבות בלבן של העין עם הירוק שבלב (יח”צ)

הפועל כפר סבא הוא מועדון עם עבר מפואר בכדורגל הישראלי. בכל שנות קיומו, המועדון הצמיח שחקנים ומאמנים מהשורה הראשונה בספורט הישראלי. מחלקת הנוער בכפר סבא נמצאת בתנופה והיא אחת ממחלקות הנוער המובילות בשרון.

בשבוע שעבר, פורסם הצוות המקצועי לעונת הכדורגל 20/21 ויריב דמתי מונה למנהל החטיבה הבוגרת והמנהל המקצועי במחלקה. יריב גדל והתחנך במועדון הפועל כפ”ס מגיל 6 ועד וכולל גיל נוער. מאז שהוא זוכר את עצמו הוא חי וחולם בצבעי המועדון – ירוק לבן, והפועל כ”ס היא אצלו ב- DNA.

יריב דמתי המנהל המקצועי החדש של הפועל כפ”ס ורעיתו – בית שחי כדורגל (יח”צ)

“לאחר שרותי הצבאי והטיול הגדול” אומר יריב “ידעתי שאני רוצה לעסוק בחינוך ילדים דרך הכדורגל. בגיל 24 קיבלתי את ההזדמנות מפדריקו ברקמן להתחיל לעבוד בביה”ס לכדורגל של המועדון”. עם השנים הוא החל לאמן ילדים מגיל 4 עד קבוצת הנוער בה שימש עוזר מאמן, כשהוא לא עזב את הירוקים מהשרון מעולם. בשש השנים האחרונות הוא אימן את שנתון 2007 עד ילדים ב’, ובשנתיים האחרונות הוא שימש כמנהל החטיבה הצעירה.

האשה ששיה שעומדת ותומכת מאחור – הכירו על כר הדשא (ישי נאמן)

את אשתו יריב פגש כשאימן את קבוצת הנשים במועדון. אשתו ששיה (ששון מ- ה’) שחקנית כנף מהירה מאוד, הייתה שחקנית מובילה בקבוצה בה אימן. “מערכת היחסים בינינו הייתה מערכת של מאמן-שחקנית וזאת מכורח הנסיבות” הוא אומר.  “עם הזמן התאהבתי וידעתי שעם אהבה לא מתווכחים”.  כיום היא משחקת בקבוצה חובבנית ברעננה, היא בעלת סטודיו לכושר ואורח חיים בריא וביחד הם מגדלים את סול. בתחילת העונה קיבל יריב את הזכות לשמש כמנהל מקצועי במחלקת הנוער בה גדל וזו עבורו סגירת מעגל.

עם הילדה סול במשחק של הקבוצה הבוגרת באצטדיון המושבה (יח”צ)

יריב, בשנה החולפת אימנת את שנתון 2007 והיית המנהל המקצועי של החטיבה הצעירה. השנה אתה עובר במעבר חד להיות מנהל החטיבה הבוגרת והמנהל המקצועי במועדון. מההתעסקות עם הצעירים אתה עובר להיות אחראי על הבוגרים. מה ההבדל בין ההתעסקות עם השחקנים הצעירים לבין השחקנים היותר בוגרים? מה הם הדגשים עליהם תצטרך להתעכב? ומה הן המטרות שלך באופן אישי וברמת המועדון?
“אנחנו מועדון שחרט על דגלו להיות “בית חינוך לשחקני כדורגל”. לכל גיל יש את מאפייני הגיל שלו מבחינה קוגניטיבית, פיזיולוגית, הכרתית ורגשית. לכן, כל מאמן צריך לדעת ולהכיר את מאפייני הגיל והמטרות של קבוצתו ולפעול בהתאם.

שנתון 2007 – אחד השנתונים האיכותיים של המחלקה (אורן סארוגטי)

יש לנו מנהלי חטיבה לצעירה, ביניים ובוגרת- אלי פוס, גבע קבסה ואני בהתאמה. יש לנו מאמנים ברמה גבוהה ותפקידנו הוא לדאוג לעזור להם להיות הכי טובים שהם יכולים להיות עבור השחקנים באמצעות – פיקוח, בקרה, אחידות מטרום ב’ עד קבוצת הנוער, שיתוף והפריה הדדית.

אחת המטרות שלנו היא לשמש פלטפורמה שתיתן הזדמנות לשחקנים שגדלים במחלקת הנוער להגיע לקבוצת הבוגרים. חשוב לי מאוד לדאוג ששחקנים שלא יצליחו לממש את חלומם, יצאו עם סט כלים וערכים שהמועדון יעניק להם (כמו במקרה שלי).

המטרה לשמש פלטפורמה לשחקנים להגיע לבוגרים (יח”צ)

השנה אנו מייחדים חשיבות רבה לתהליכים חינוכיים וחברתיים בתוך המועדון וגייסתי לשם כך מנהל חינוכי ומנטלי. ביחד בנינו תוכנית עבודה מתאימה כדי לקרב את הקהילה בעיר למועדון- ולהיפך, לחזק את עולם הערכים של השחקנים, לתת מעטפת הוליסטית לשחקנים וליצור תרבות וחוויית כדורגל”.

קבוצת נערים א׳ במועדון היא מנפגעות הקורונה. קבוצה שהתמודדה לאורך כל העונה בצמרת הגבוהה ומצאה עצמה במאבק צמוד עם הפועל חדרה על ראשות הטבלה. חדרה היא זו שניצחה במשחק בין שתיהן והשתלטה על הפסגה. כפ”ס היא קבוצת ההגנה הטובה בליגה עם 12 שערי חובה בלבד, כאשר נגזלה ממנה הזכות לשחק במשחקיי המבחן על העלייה לליגת העל מהמקום השני, בעקבות הקפאת משחקיי המבחן.
“אין ספק שההחלטה בעקבות הקורונה פגעה בנו. שמחתי לראות את הבגרות שהפגינו השחקנים בעת ההחלטה, כעת אנחנו מסתכלים קדימה ונעשה את מירב המאמצים במה שבשליטה שלנו”.

שנתון 2004 – הקורונה עצרה את העונה כשהם במקום השני ובתמונת העלייה לליגת העל (אורן סארוגטי)

קבוצת נערים א׳ (ארצית צפון), נערים ב’ (ארצית צפון) ונערים ג׳ שרון2 – כולן במקום השני בטבלה. קבוצת הנוער במקום הרביעי וגם יתר הקבוצות תפסו מקום טוב במרכז הטבלה. כל הדרכים מובילות לכך שמשהו טוב קורה במועדון הכפר סבאי, המועדון נמצא בתנופה והתוצאות מדברות בעד עצמן. מה הסוד?
“בכדורגל אין סודות. פשוט צריך לעשות את הדברים נכון וזה לא בהכרח פשוט. למועדון שלנו יש בית ספר לכדורגל, בניהולם של אבי שמש וקובי אסלן, המונה 1000 ילדים. זהו  בסיס רחב שנותן לנו אפשרות לייצר בסיס חזק למחלקת הנוער. המאמנים עובדים נכון, הבאנו מאמן אחד וכל השאר הם מאמנים שנמצאים במועדון. דבר שמראה על יציבות והמשכיות. נשאף להיות הכי טובים שאנחנו יכולים להיות”.

שואפים להיות הכי טובים שיכולים להיות (יח”צ)

קבוצת הנוער, אותה ידריך בשנה הקרובה שלומי בן ציון שאימן בשנה שהסתיימה את נערים א׳ סיימה בעונה החולפת במקום הרביעי. האם כבר אפשר להצהיר שהמטרה היא עלייה לליגת העל?
“הפועל כפר סבא הוא מועדון שתמיד שואף להיות ברמות הכי גבוהות בארץ. שלומי בן ציון הוא מאמן שגדל והתפתח במועדון ואני שמח שהוא קיבל את ההזדמנות להוביל את קבוצת הנוער. יש לנו שנתון 2003 עם שחקנים טובים מאוד אשר ישמש בסיס לקבוצת הנוער, בשילוב שנתוני 2002 ו2001 . נאחל להם בהצלחה ונדבר בסוף העונה”.

בחודש דצמבר התארחתם אתה ונציגי שחקנים במועדון הכדורגל של סביליה במסגרת “מגן הכבוד” מטעם הנשיא. שתף אותנו בחוויה המעצימה שעברתם
“קיבלנו את הזכות להשתתף במשלחת לסביליה. קודם כל, נבחרו אנשים מדהימים למשלחת בהובלתם של ערן איתן, זיו סולומון וגבע קבסה. אברהם בכר מהפועל הרצליה, ינאל מכפר קמא, אירית מעמק חפר, אבישי ממעלה אדומים ואשר אלקובי מבית”ר כפר סבא, שהייתה לי הזכות להיות שחקן שלו בגיל נוער.

הייתה חוויה מעצימה מאוד עבור הילדים ועבור כל הצוות. מבחינת מתקנים, המתחם של סביליה מכיל 10 מגרשים ושני חדרי כושר. בעיר כמובן ישנם עוד מגרשים ואת המתחם של בטיס היריבה העירונית. הילדים מתאמנים אותו מספר אימונים כמו שלנו .

יש הבדל גדול בתרבות הספורט בספרד והמודעות לחשיבות הספורט והכדורגל בפרט. הספרדים ציינו שרפאל נדאל הטניסאי (אחד הטניסאים הגדולים בכל הזמנים) מאפיין את הספורט הספרדי. גם בספרד המאמנים מרוויחים את אותם סכומים כמו בארץ והמאמנים שם חייבים לעבוד בעוד עבודה כדי להתקיים. כששאלתי את המאמן שם איך מאמן יכול לאמן בסביליה תמורת שכר כל כך נמוך הוא ענה לי: “אני חי את החלום”. כנראה שבחיים הכול זה עניין של גישה..”.   

מועדונים המחפשים שחקנים נבחרים, יודעים שבכפ”ס אפשר למצוא כישרוניים והם לא חסים עליכם. מה אתם עושים כנגד התופעה של לקיחת שחקנים? כיצד מצליחים לשמר את השחקנים?
“דבר ראשון זה אומר שאנחנו עושים עבודה טובה. דבר שני ,לדעתי, זו תופעה שהורסת לנו את הכדורגל. פניות להורים ובמקרה הגרוע יותר, ישירות לשחקנים, במיוחד שמדובר בילדים מגיל 10. ההורה מרגיש שיש לו את “מסי” בבית. הוא מתבלבל ואף גרוע מכך, מבלבל את הילד שלו. על מנת למנוע את הדבר, אנחנו דואגים קודם כל לעבוד כמו שצריך במועדון שלנו ושואפים להשתפר בכל פרמטר. בנוסף, אנחנו משקפים להורה ולשחקן מה המסלול שיכול להיות לו במועדון ומה תהיינה השלכות במעבר למועדון אחר. אני מאמין שילד צריך לגדול בסביבה הטבעית שלו. במידה ויש לו מאמן טוב וקבוצה טובה שימשיך לגדול, להתחשל ולהתפתח. בסופו של דבר ההחלטה היא של ההורה. אלו כללי המשחק ואנחנו מודעים להם”.

יריב דמתי ושנתון 2007 – מסע משותף של שש שנים (יח”צ)

קבוצת ילדים ב’ בהדרכתך עשתה מסע נפלא העונה ואין ספק שזו אחת הקבוצות הכישרוניות בשנתון הזה ועוד נשמע בהמשך על שחקניה. כיצד היית מסכם את השנה איתם?
“המסע שלי עם שנתון 2007 התחיל לפני שש שנים בבית ספר לכדורגל. ביום שישי האחרון סיכמנו מסע מטורף .זכיתי ללוות את השחקנים במסע שלהם. יש בקבוצה הזו שילוב של שחקנים והורים איכותיים אותם זכיתי לאמן. מסע בו שמחנו, בכינו, צחקנו והתפתחנו ביחד. הקבוצה הזו מציבה סטנדרט גבוה למועדון ומשם רק נרצה לעלות למעלה. אני מאמין בילדים האלה שישמרו אחד על השני, ימשיכו קדימה, יעלו למגרש ויסתכלו לכל יריבה בלבן שבעיניים עם הירוק שבלב! “

קרא עוד
Back to top button
Close