פותחים עונה עם דרבים: ערב מסקרן בליגת נערים א' על
מכבי פ"ת ניצחה 0:1 את הפועל פ"ת, מכבי ת"א הרשימה עם 0:3 בדרבי התל אביבי. מחר: הדרבי של נתניה.

מחזור הפתיחה בליגת נערים א' על עמד הערב (שבת) בסימן משחקי הדרבי. במלאבס הייתה זו מכבי פ"ת שיצאה עם ידה על העליונה לאחר משחק שקול ומותח, בעוד בתל אביב מכבי ת"א סיפקה פתיחת עונה מרשימה עם ניצחון חד וחלק בוולפסון.
מחר יושלם רצף משחקי הדרבי של המחזור, כאשר בית"ר טוברוק תארח את מכבי נתניה בדרבי הנתנייתי.
מכבי פ"ת – הפועל פ"ת 0:1
שתי הקבוצות הגיעו למפגש לאחר שבעונה שעברה שיחקו בפלייאוף העליון של ליגת נערים ב' על. מכבי פ"ת ניצחה בשני מפגשי הפלייאוף, 0:2 ו-1:3, בעוד בסיבוב הראשון הייתה זו הפועל פ"ת שניצחה בחוץ 1:2.
הדרבי נפתח בצורה מעט מהוססת מצד שתי הקבוצות, אך ככל שחלפו הדקות מכבי פ"ת השתלטה על המשחק והגיעה למספר מצבים טובים, שלא תורגמו לשערים עד להפסקה.
במחצית השנייה המשיכה מכבי להחזיק יותר בכדור, וכרבע שעה לאחר פתיחתה הגיע השער שהכריע את ההתמודדות. אורי אהל הגביה כדור מכ-30 מטרים לתוך הרחבה, שוער הפועל יצא לא טוב ויונתן קוריאט נגח מעל ידיו אל השער החשוף – 0:1 למכבי פ"ת.
בעשר הדקות האחרונות הפועל פ"ת הגבירה את הלחץ בניסיון להשיג את השוויון ואף הגיעה לשתי הזדמנויות טובות, אך לא הצליחה למצוא את הרשת.
מי שלקח חלק ב-20 הדקות האחרונות והציג יכולת טובה היה נועם דוד, ששב הקיץ למכבי פ"ת לאחר שנתיים מחוץ לקבוצה. מבחינתו, קשה היה לבקש חזרה טובה יותר מאשר ניצחון בדרבי כבר במחזור הפתיחה.
בסך הכול קיבלו הצופים משחק טוב ומותח כיאה לדרבי, לעיני קהל רב. בין הנוכחים ביציע היה גם אריק בנאדו, מאמן נבחרת הנערים, שהגיע לצפות במשחק.

טל מציורו, מאמנה של מכבי פ"ת, סיכם לג'וניורליג בסיום: "לפתוח עונה במשחק דרבי בבית אין כיף גדולה מזה.
המשחק היה מאוד שקול במחצית הראשונה, אמנם שלטנו בכדור, אבל הפועל פ"ת הצליחו לצאת כמה פעמים, אבל החבר'ה היו מחויבים למשחק הגנה והצליחו לנטרל את המעברים האלה.
מחצית שנייה עלינו כבר הרבה יותר מאורגנים ועם תכנית יותר מדויקת וספציפית לסיטואציות שנכנסנו אליהם במשחק, בנוסף ביצענו שינוי שגם הצליח לשנות את הסגנון בחלק הקדמי ובכך הצלחנו לייצר יותר שטחים בבין קווים ומשחק העומק בנוסף היה הרבה יותר נכון ויעיל. אחרי הגול הראשון כבר נפתח לנו הרעב והגענו לעוד כמה מצבים שהיו חייבים להסתיים בשער, אבל זה לא קרה לצערי ולכן היינו צריכים להתמודד עם ה1-0 הזה עד סוף המשחק ולהיות מחויבים למשחק ההגנה עד הסוף וכך היה.
סה"כ מרוצה מהמחויבות של הנערים, אבל יש לנו עוד הרבה עבודה, נתקן את מה שצריך ונגיע מוכנים משבוע לשבוע. אין יותר מתוק מלסיים משחק דרבי מחזור ראשון של העונה עם ניצחון שידחוף אותנו קדימה בעונה הזו".
הפועל ת"א – מכבי ת"א 3:0
בוולפסון נפגשו שתי קבוצות שסיימו בצמרת בעונה שעברה. שחקני שנתון 2010 של מכבי ת"א סיימו במקום השני, בעוד הפועל ת"א דורגה שלישית. גם המפגשים ביניהן אשתקד סיפקו לא מעט עניין. הפועל ת"א רשמה ניצחון מוחץ 1:6 במפגש הראשון בפלייאוף, המשחק השני הסתיים ב-1:1, ובסיבוב הראשון הייתה זו מכבי ת"א שניצחה בביתה 1:2.
אחרי 25 דקות הגיע היתרון הצהוב. חילופי מסירות יפים באגף ימין הסתיימו בכדור לתוך הרחבה ובעיטה שנהדפה נהדר מקו השער על ידי נועם אלמדון. עידן סיסאי היה ראשון לכדור החוזר ומקרוב שלח בעוצמה לרשת – 0:1 למכבי ת"א.
כרבע שעה לאחר מכן יצאה מכבי להתקפה נוספת מצד ימין, שבסיומה הוכשל עמית יהייס ברחבה. אמיר אלנקיב לקח את בעיטת העונשין, בעט שטוח ומדויק פנימה וקבע 0:2 עוד לפני הירידה להפסקה.
חמש דקות בלבד בתוך המחצית השנייה מכבי כבר סגרה למעשה את סיפור המשחק. סיסאי קיבל כדור עומק בתוך הרחבה, ביצע תנועה טובה ובעט לעבר השער. עידו ירון הדף את הניסיון הראשון, אך הכדור חזר לסיסאי, שבפעם השנייה לא התבלבל והשלים צמד בדרך ל-0:3.
התוצאה נשמרה עד לסיום, ומכבי ת"א פתחה את העונה בצורה מרשימה עם ניצחון בדרבי ורשת נקייה.
מחר יגיע תורו של הדרבי הנתנייתי, כאשר בית"ר טוברוק תארח את מכבי נתניה ותחתום מחזור פתיחה עמוס במפגשים מסקרנים בין יריבות עירוניות.
טבלת נערים א' על >> https://www.juniorleague.co.il/ליגת-נערים-א-על-26-27/




