מכבי ת"א בגמר אחרי ניצחון דרמטי בדרבי

גביע המדינה נערים ג': שער דרמטי של עומר דכה בדקה האחרונה של ההארכה העניק לצהובים את הכרטיס השני לגמר הגביע, אולי בדרך לדאבל העונה. עבור חלק משחקני מכבי ת"א זהו גמר חמישי ברציפות, כאשר שלושה מהם הסתיימו בהנפת גביע.

לאחר שמכבי נתניה הבטיחה את הכרטיס הראשון לגמר גביע המדינה לשנתון נערים ג' עם ניצחון על בית"ר ירושלים, קיבלנו הערב באצטדיון נס ציונה את המנה השנייה – הדרבי התל אביבי על הכרטיס השני לגמר.

אלופת ליגת העל הטרייה, מכבי ת״א, עברה דרך מאתגרת עד לשלב חצי הגמר לאחר שהדיחה את מכבי חיפה ברבע הגמר ואת מכבי פ״ת לאחר הארכה בשמינית הגמר.

הפועל ת״א מצידה רשמה ניצחון חלק על הפועל חיפה מהליגה הארצית, וכן הדיחה את הפועל כפ״ס מליגת העל בשמינית הגמר.

במסגרת הליגה, מכבי ת״א ניצחה פעמיים בחוץ באותה תוצאה – 1:2, הן בסיבוב הראשון והן במפגש הראשון בפלייאוף העליון – כך שהגיעה כפייבוריטית לחצי הגמר. עם זאת, בדרבי ובוודאי במסגרת גביע המדינה – הכל פתוח.

מכבי ת"א פתחה טוב יותר את הדרבי, וכבר לאחר פחות מעשר דקות עלתה ליתרון: כדור עומק נהדר של אסף להב הגיע לעומר דכה, שהכניע את השוער וקבע 0:1 לצהובים.

למכבי הייתה הזדמנות נוספת להגדיל את התוצאה, אך משקוף השער מנע ממנה להכפיל את היתרון.

ברבע השעה האחרונה של המחצית הראשונה הפועל ת"א נכנסה יותר למשחק, החלה לאיים על שערה של מכבי והצליחה לאזן את יחסי הכוחות על כר הדשא.

גם בפתיחת המחצית השנייה מכבי ת"א הייתה מסוכנת יותר. שוב היה זה כדור עומק שהגיע לעומר דכה, אך הפעם הבעיטה שלו חלפה סמוך לקורה.

החילופים של הפועל, עם כניסתם של איתי שורצברג, ארבל ארד ועתי סנדרוביץ, השפיעו על המשחק – האדומים החלו לשלוט יותר, בעוד מנגד ניכרה העייפות אצל שחקני מכבי.

רבע שעה לסיום הזמן החוקי, כדור עומק נהדר של דניאל מרציאנו (שנתון 2012), שנכנס כבר במחצית הראשונה והיה בולט במדי מכבי ת"א, הגיע לעומר דכה. האחרון המשיך לעילאי היילה, שמול שער ריק בעט החוצה והחמיץ הזדמנות גדולה להכריע.

חמש דקות לאחר מכן הגיע השוויון המוצדק: עתי סנדרוביץ העביר כדור מצד ימין לשמאל אל איתי גוסרסקי, שנכנס לרחבה, חתך מעט פנימה וברגל ימין שלח בעיטה מדויקת לפינה הרחוקה – 1:1.

המשחק הלך להארכה. בחלק הראשון של ההארכה האדומים היו טובים יותר, אך בחלק השני מכבי חזרה לעצמה. עומר דכה הגיע להזדמנות נהדרת נוספת, אך שלח את הכדור ליד הקורה.

בדקות הסיום, לאחר איבוד כדור של הפועל במרכז המגרש, עמית מירלי – שחקנה המצטיין של מכבי ת"א, שלא פתח בשל פציעה ונכנס במחצית השנייה – מצא את עומר דכה, שבדקה האחרונה של ההארכה כבר לא התבלבל ושלח את הכדור פנימה.

2:1 דרמטי למכבי ת"א, שמעפילה שוב לגמר.

עבור שחקני מכבי ת״א שהצטרפו לאיחוד מקבוצת הדרום – עומר דכה, עמית מירלי (שגם כבש צמד בגמר ילדים א׳) יהלי קטן וזיו מנור – מדובר בהופעה חמישית ברציפות בגמר, נתון יוצא דופן. עבור שחקנים נוספים בסגל זו הופעה נוספת במעמד, עדות להמשכיות המרשימה של המועדון בשנים האחרונות.

לפרסום באתר ג'וניורליג – לחצו על הבאנר!!!
קרא עוד

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

Back to top button