ראשון לציון פותחת פער משמעותי בדרך לאליפות שנייה ברציפות
נערים א' ארצית דרום: ניצחון 5:2 של ראשון לציון על עמישב פ"ת מגדיל את הפער מהפועל רמת גן לשש נקודות

שנתון 2009 של ראשון לציון, שדהר אשתקד בליגת נערים ב' ארצית עד לזכייה באליפות, ממשיך להוביל גם העונה את הטבלה. ערב המחזור ה־13 בליגת נערים א' ארצית דרום הקדימה ראשון לציון בארבע נקודות את הפועל רמת גן, המדורגת שנייה.
בשישי האחרון אירחה הפועל רמת גן את שמשון תל אביב בידיעה שכל תוצאה שאינה ניצחון עשויה לאפשר לראשון לציון לפתוח פער משמעותי בצמרת. לאחר מחצית ראשונה ללא שערים, דווקא בחיסרון מספרי בעקבות כרטיס אדום ישיר, עלו הרמת גנים ליתרון משער מהנקודה הלבנה של ניתאי סלונימסקי. שער שוויון בדקות הסיום קבע חלוקת נקודות ואובדן שתי נקודות יקרות עבור רמת גן, שמתרחקת מהפסגה ומהמקום המוביל לליגת העל בתום העונה.

הערב (ראשון) עלו שחקני ראשון לציון לכר הדשא בסירקין למשחק חוץ מול עמישב פתח תקווה, כשהמשמעות ברורה – ניצחון יגדיל את הפער מהפועל רמת גן לשש נקודות, מקדמה משמעותית במאבק על האליפות והכרטיס לליגת העל.
מוליכת הטבלה סיפקה משחק איכותי, ולאחר כחצי שעה עלתה ליתרון משער נגיחה של יהונתן מיימון לאחר קרן. כעבור עשר דקות בן זוארץ הכפיל, כשאיתמר רווח מעמישב צימק בדקות הסיום של המחצית הראשונה.
במחצית השנייה המשיכו האורחים מראשון לציון ביכולת גבוהה. לירן בן דוד דייק מהנקודה הלבנה, עומרי סרוסי צימק גם הוא בפנדל, אך שערים של שגיא פנטה ואופיר אבני קבעו בסיום ניצחון 5:2 מרשים לראשון לציון, שפותחת פער של שש נקודות מהפועל רמת גן שבמקום השני.
אפיק אטיאס מאמנה של ראשון לציון סיכם לג'וניורליג: ״שמח מאוד בשביל השחקנים, המחויבות והמוכנות שלהם באו לידי ביטוי בניצחון חוץ נגד יריבה עיקשת, ועדיין, אנחנו עוד בסיבוב הראשון, הדרך עוד ארוכה ורצופה אתגרים, אני סומך על הצוות והשחקנים ומאמין שנעמוד במטרות שהצבנו לעצמנו.״
טבלת נערים א' ארצית דרום >> https://did.li/IEfDN


