הדו קיום בכדורגל ינצח
כשהשקט יחזור לרחובות, יצטרכו שחקני הכדורגל מהמגזרים השונים לשוב ולשחק יחדיו עבור אותו סמל מועדון. האם קיימת סכנת התרסקות לדו קיום? עופר ראובן מיפו וקרן בן נשר מעכו, שני מועדונים שחיים בדו קיום יומיומי, נותנים מסר של הרגעה.
“אין לי ארץ אחרת גם אם אדמתי בוערת” – שירו של אהוד מנור מקבל משמעות כפולה בימים אלה. קשה אומנם להתעלם מהמציאות, ובכל זאת, בעוד מספר ימים ואולי שבועות “מבצע שומר החומות” יכנס להיסטוריה וייזכר כעוד מבצע צבאי והחיים יחזרו למסלולם בכל הגזרות.
בגזרת הספורט אסור לנו לשכוח כי מגרש הכדורגל הוא זירה א-פוליטית, ועל כן אסור לתת למצב לחלחל לספורט. כבר הוכח בעבר ולבטח עוד יוכח בעתיד- כי הספורט הוא הגשר המחבר בין יהודים לערבים. במגרש הכדורגל כולם שווים ולא ניתן להבדיל בין יהודי לערבי. הכדורגל מטשטש את הלאום ומוחק את ההבדלים.
כשהכל יגמר, יצטרכו הכדורגלנים מכל המועדונים להמשיך ולהיות מאוחדים ואסור להם לתת להסלמה לגרום לפילוג וחוסר אמונה בין הצדדים. כולם יצטרכו להמשיך לכבד, לאהוב את הזולת ולחיות בשלום, מכיוון שילד ערבי וילד יהודי- שניהם רק רוצים לרוץ במגרש ולגדול בשקט.
הערים יפו ועכו היו מאז ומתמיד מקור גאווה לדו קיום. עופר ראובן מנהלה המקצועי של מחלקת הנוער ומאמן הנוער ביפו, וקרן בן נשר מחזיקת תיק הניהול במועדון הפועל עכו, ממשיכים להיות אופטימיים לגביי הדו קיום בעיר, ובטוחים כי הכל ימשיך בדיוק מאותה נקודה שהפסיק.
“הכל יחזור להיות טוב” אומר עופר “והיחסים ימשיכו מאותו מקום של שכנות, חברות וכבוד בין כולם. אנחנו נמצאים בימים לא פשוטים צריך לראות את הטוב והכוח של החיים שחזקים יותר מהכול. אני יליד יפו, כל ילדותי עברה ביפו. גדלתי במחלקת הנוער במכבי יפו. יש בעיר דו קיום יוצא מן הכלל וכך היה תמיד. יש לי חברים של שנים גם מהכדורגל וגם מחוצה לו. יש בינינו חברות מצוינת וכבוד הדדי. למרות הימים הקשים אני בטוח ששום דבר לא ירסק את הדו קיום הזה. מדובר בקומץ שמנסה ליצור מתיחות.
במכבי קבליו יפו יש יהודים מוסלמים ונוצרים שמשחקים ומתאמנים יחד ומכבדים אחד את השני, ואנו מאמינים שכל אדם הוא אדם וכך ימשך תמיד כי זו דרכה של המועדון. אנחנו נמצאים גם בשכנות טובה עם מועדון בני יפו ויש חברות וכבוד בין המועדונים. ההסלמה בדרום תסתיים והחשוב ביותר שהקשר, החברות והכבוד ההדדי שנמשך שנים יישארו ביפו ובכול הערים המעורבות”.
גם קרן בן נשר רואה את הדו קיום עין בעין כמו עופר: “לצערנו הרב אנו חווים ימים לא פשוטים במדינה ולכל אדם יש את הדעה שלו באשר לסכסוך. אצלי המועדון המייצג עיר מעורבת בה חיים יחד יהודים וערבים, שם לו למטרה להוביל שיח משותף ושמירה על דו קיום מוצלח ופורה, הן במגרש והן בפעילויות החברתיות למען הקהילה.
לכן ביקשתי מכל אחד ואחד מהשחקנים ואנשי מועדון הפועל עכו, להמשיך ולשמור על המרקם הנפלא והמשותף שבנינו בעמל רב במשך שנים ארוכות – שיתוף פעולה פורה ואווירה משפחתית במגרש ומחוצה לו.
אסרתי על פרסום פוסטים שמלבים את האווירה במדינת ישראל שבין כה וכה מתוחה ועלולים לפגוע ברגשות של האחרים. אנחנו משפחה אחת ונישאר כך גם ביום שאחרי”.
אתר ג’וניורליג מאחל לכולם ימים שקטים ורגועים ומקווה שנחזור כולנו במהרה למגרשים.
ההתאחדות חייבת לסיים את העונה מיידית במחלקות הנוער ובחטיבות הצעירות הזמן יעשה את שלו ואולי ניתן ייהיה לפתוח את עונת 2021/22 וזה הזמן לשנות מבנה ליגות ובגילאים הצעירים לקיים טורנירים מאורגנים במקום נייטרלי כי כרגע אין שום טעם לקיים את המשחקים במתכונת הרגילה
תהיה כתבה נחמדה על קבוצת הנוער של נשר? יש יהודים, ערבים נוצרים/מוסלמיים, ודרוזים. מועדון קטן שמצליח בליגת העל לנוער בשלום.
עופר התותח, בתור בת של יליד יפו ואחת שבילתה את רוב ילדותה ביפו בשנות ה 80 ו ה90, מאמינה שהספורט יגשר על הדו קיום כמו שהיה שנים ביפו.