“כרטיס טיסה” עם עילאי קליימן
לאחר שסיים עונת בכורה מוצלחת במדי רוט ווייס פרנקפורט הגרמנית, בה גם זכה באליפות, עילאי קליימן כבר מתכונן לקראת עונתו השנייה.

עילאי קליימן, שוערה המוכשר של קבוצת רוט ווייס פרנקפורט הגרמנית (שנתון 2008), יכול לסכם עונת בכורה מוצלחת כליגיונר. לאחר שביצע את המעבר המיוחל לחו”ל דווקא מטירת הכרמל שבליגה הארצית, השוער לא יכול היה לחלום על עונת בכורה מוצלחת מזו.
למרות קשיי התאקלמות קלים אך לגיטימים בהתחלה, קליימן אשר דובר ארבע שפות התחבר היטב לחבריו החדשים והתעלה על עצמו מבחינה חברתית, אך בעיקר מבחינה מנטלית כאשר היה חלק מרצף ניצחונות דרמטי של קבוצתו שסייע לזכייה באליפות ליגת הנערים במחוז האסן.
על השבועות הראשונים שלו כשחקן בחו”ל, על חברו הטוב לקבוצה שסייע לו להרגיש שייך בכל הבחינות ומתי הוא הבין שקבוצתו אכן תזכה באליפות בעונתו הראשונה כליגיונר? כרטיס טיסה, הכתבה הרביעית בסדרה, הפעם עם שוערה של רוט ווייס פרנקפורט, עילאי קליימן.

עילאי, ספר על הגורמים שהובילו אותך לבצע את המעבר לחו”ל.
“מגיל קטן יצאתי למחנה של שוערים באירופה, כדי להתמקצע ולהתחשל. מכאן הבנתי שאני רוצה לשחק ברמות האירופאיות, ההחלטה התקבלה במשך השנים. זה לא בא ברגע אחד, עבדתי שנים בשביל להגשים את החלום ולשחק בחו”ל”.
זה לא מעבר נפוץ כששחקן עובר לחו”ל מהליגה הארצית. מה בכל זאת גרם לך להאמין שהחלום האירופאי הוא בר השגה.
“כמו שאמרתי, התכנית הייתה עוד לפני בזמן ששיחקתי גם במכבי חיפה. כעיקרון עברתי לליגה הארצית כי חיפשתי את המאמן הנכון שיכין אותי למעבר לחו”ל ויתן לי את כל התמיכה, הן בבחינה הגופנית והן בבחינה המנטלית”.

ספר על החודשים הראשונים שלך בגרמניה, הן מבחינת התאקלמות וחיבור לקבוצה, הן מבחינת קשיי שפה.
“כאשר הגעתי לקבוצה, חוויתי בהתחלה קושי בתקשורת עם השחקנים והצוות. אני לא דיברתי גרמנית בזמנו, אבל עם הזמן למדתי ואני היום יכול לדבר בגרמנית, אז עכשיו קל לי יותר להביא את עצמי לידי ביטוי בתוך המעגל החברתי ומצאתי חברים חדשים שעזרו לי להתחבר ותמכו בי”.
ספר על היחסים שלך עם חבריך לקבוצה במשחקים ומחוצה להם.
“כמובן שבהתחלה לא היה חיבור משמעותי כי לא הכרתי אף אחד, במיוחד בגרמניה כשאתה צריך להבין את השפה ולא כולם דוברי אנגלית. במשך הזמן הצלחתי להתחבר לקבוצה ולהבין את הדרישות שנותנים לי ולבצע אותם בדרך הכי טובה. יש שחקן אחד שהוא דובר רוסית בדיוק כמוני, ניקיטה מגידוב. הוא עזר לי להתחבר לקבוצה ולהתמקצע גם בשפה הגרמנית, אנחנו עדיין חברים טובים מאוד ושומרים על קשר בכדורגל ומחוצה לו”.

איך התחושות לזכות באליפות בתום העונה הראשונה שלך כליגיונר?
“תחושות אדירות. האימונים הם אחרים והכלים הם שונים, יחד עם המידע החדש הצלחתי לחבר את כל זה לכדי זכיה. כמובן שבהתחלה היה קשה, אבל לאט לאט התגבשנו כקבוצה. התחלנו את העונה בצורה סבירה ויצאנו לפגרה במרכז הטבלה. לאחר הפגרה התגבשנו בצורה הרבה יותר חזקה, פתחנו ברצף של ניצחונות וכשחזרתי מהפציעה המשכתי את הרצף, כולל ניצחון במשחק חשוב בדרבי, שם האמנתי שאנחנו בדרך לאליפות. אני מאוד מרוצה מהתרומה האישית שלי, גם כליגיונר וגם כשחקן שסיים שנה ראשונה בגרמניה, עשיתי את שלי על הצד הטוב ביותר”.

מה הציפיות שאתה מציב לעצמך לקראת המשך הדרך.
“אני שמח ממה שהשגתי בעונה שעברה. אגיע השבוע לחופשת התרעננות קצרה בישראל ואז אחזור לגרמניה כדי להמשיך להתפתח בפן החברתי והמקצועי אפילו יותר. בבחינה הקבוצתית נעשה הכל שההישגים ישוחזרו גם בשנתון הנוער”.

אתר ג’וניורליג מאחל לעילאי הצלחה בהמשך דרכו!