וישחקו הילדים לפנינו
נוער על: אנו עדים להתרחבות המגמה המבורכת של שילוב שחקנים משנתון צעיר יותר בליגת העל לנוער. בני יהודה בולטת בהקשר הזה, כשגם בשורות האלופה נרשם רגע מרגש במשחקה מול בית"ר ירושלים.

שלב הפלייאוף בליגת העל לנוער מתחמם, אחת הקבוצות שיכולות כבר עכשיו להתחיל לתכנן את השלד והתשתית לקראת עונת 2026/27 היא בני יהודה.
הזהובים רשמו העפלה משכנעת לרבע גמר הגביע, כאשר בליגה הם מרוחקים לחלוטין ממאבקי הירידה, דבר המאפשר שילוב וקידום מבורך של שחקנים משנתונים צעירים יותר כחלק מההכוונה לקראת המעבר לנוער.
מגמה זו החלה במשחק הביתי מול הפועל כפ"ס, כאשר יונתן כהן קיבל כרבע שעה של משחק, ובהמשך גם אריאל עמיאל (שניהם שנתון 2009) עלה מהספסל במשחק הליגה מול מ.ס אשדוד.
עם כל הכבוד למשחקי הליגה, המשחק המייצג ביותר מבחינת פיתוח השחקנים היה במסגרת הגביע מול הפועל פ"ת. בהרכבו של איתמר ניצן פתחו עדן אזולאי (שנתון 2010, שהוחלף לקראת הסיום על ידי חברו לשנתון נועם מצליח) והראל חבני, שאף כבש את שערו השני במדי קבוצת הנוער, לאחר שכבש גם במשחק הליגה מול ראשון לציון.

חשבתם שכאן זה נגמר? ממש לא. היום, במשחק מול קרית שמונה, הצטרפו לרשימה גם ליאם לינדנר ועומר זרחיה, המהווים נדבך משמעותי במערך של קבוצת נערים א’, וזכו להתנסות ראשונה ומחשלת בקבוצת הנוער.
אין ספק שאנו עדים להתרחבותה של תופעה חיובית ומתבקשת – קידום ופיתוח שחקנים לשנתונים הבוגרים יותר. קבוצת הנוער של בני יהודה בהובלתו של המנהל המקצועי רמי לוז, מהווה דוגמה מובהקת לכך, ולא בפעם הראשונה שהמגמה הזו מורגשת בקבוצה ואף בליגה כולה.

לראיה, היום במסגרת הפלייאוף העליון נרשם רגע מרגש מבחינתו של נועם גולדנברג, שחקנה של מכבי חיפה. שחקן הכנף בן ה-16 עלה מהספסל מול בית"ר ירושלים, וכעבור חמש דקות הפך ליליד 2010 הראשון שכובש בליגת העל לנוער. זמן קצר לאחר מכן כבש גם אדם גרימברג – מהדוגמאות הבולטות לשילוב שחקנים צעירים.
גם ירין אבוחצירה (2010) חווה השתלבות מרשימה במדי מכבי נתניה, כשבמאזנו אף שער במסגרת גביע המדינה לנוער. לסיכום, כל המוסיף הרי זה משובח, ולא נותר אלא לאחל לשחקנים הצלחה רבה בהמשך דרכם ובחוויותיהם עם השנתונים הבוגרים יותר.





