יש מי שתעצור את הדהירה של הפועל ת"א?
נערים א' על: לאחר 8 מחזורים והפועל ת"א עם מאזן מושלם, אחרי שגברה בשבת על מכבי חיפה, אחת מיריבותיה הגדולות במאבק על האליפות השנה. בני יהודה של משה שפירא ממשיכה להיות הפתעת העונה, מכבי פ"ת צוברת מומנטום וגוברת על טוברוק השנייה בטבלה, ובתחתית ניצחון חשוב לבית"ר ירושלים שלוקחת קצת אוויר מהתחתית הלוהטת.

יש מי שתעצור את הדהירה של האדומים מוולפסון בדרך לאליפות נערים א' על? לפחות על פי פתיחת העונה של החבורה של עומר דמארי, נראה שרק האדומים יכולים לעצור את עצמם כשהם כבר עם מאזן של 8 ניצחונות ליגה ברציפות, כשהקבוצה כובשת את כמות השערים הגבוהה ביותר בליגה ובמקביל סופגת את הכמות הנמוכה ביותר.
המשחק בשבת מול מכבי חיפה בקצף, היה ללא ספק אחד המבחנים הגדולים של האדומים העונה והאדומים עברו בהצטיינות גם את המבחן הזה. שער של מוחמד קבהא במחצית השנייה, חמש דקות לאחר שנכנס למשחק, הכריע את אחד ממשחקי העונה והעניק שלוש נקודות נוספות, תוך שמירה על המאזן המושלם, להפועל ת"א בצמרת הטבלה, מרחק 6 נקודות מהמקום השני בו נמצאת בית"ר טוברוק.

האם הצהובים כחולים בדרבי התל אביבי שייערך במחזור אמצע השבוע, יהיו אלה שיעצרו את האדומים לראשונה העונה? או הפועל ת"א תמשיך בתצוגת התכלית שלה העונה בליגה ותשאיר אותנו רק עם השאלה – האם יהיה כאן דאבל ומי ירדו בתום העונה לליגות המשנה.
עומר דמארי מאמנה של הפועל ת"א התייחס לניצחון במשחק העונה ערב משחק הדרבי: "שמח מאד מניצחון במגרש חוץ קשה מאד מול קבוצה מצוינת. שיחקנו כדורגל טוב ברב שלבי המשחק ועמדנו מצוין מבחינה הגנתית. אנחנו הצוות, עובדים מאד קשה כדי שהשחקנים ישתפרו ויתקדמו מבחינה מקצועית ומנטלית, אנחנו בכל משחק לומדים מהטעויות ועובדים כדי לתקן. הפנים קדימה למשחק הבא, נכין את הקבוצה בצורה הכי טובה לדרבי באמצע השבוע , אין לי ספק שנבוא מוכנים מכל הבחינות".

פתיחת העונה הנהדרת של בית"ר טוברוק נעצרה השבת על ידי הקבוצה הכישרונית של מכבי פ"ת, אשר תופסת מומנטום ורושמת ניצחון ליגה רביעי ברציפות. שחקניו של אסף הבר אחרי הניצחון מתקרבים לחבורה המובילה, אך נמצאים מרחק 8 נקודות מהפועל ת"א – פער שלא יהיה קל לסגור, בטח עם היכולת הגבוהה שמציגים האדומים.
אין ספק שההפתעה הגדולה ביותר של העונה היא קבוצת בני יהודה אשר למי ששכח הצליחה אשתקד רק במחזור הסיום להבטיח את מקומה בליגת נערים ב' על. משה שפירא שהגיע לזהובים מהשכונה השנה, עושה עונה חלומית עם קבוצתו, כשהיא ממוקמת אחרי 8 מחזורים במקום השלישי בטבלה ומקדימה קבוצות דוגמת מכבי חיפה, מכבי פ"ת ומכבי ת"א.
בני יהודה נקלעה לפיגור במשחק החוץ שלה מול הפועל ב"ש, שהגיעה אחרי שניצחה במחזור הקודם את בית"ר ירושלים. תומר כהן העלה אה המקומיים עלו מהנקודה הלבנה, אך אורי ג'ורג' הרכש הטרי מהפועל ת"א איזן את התוצאה במחצית הראשונה. שחקניו של שפירא שכבר הוכיחו העונה שהם חבורה לוחמת שלא מוותרת עד השריקה לסיום, הצליחו עם שני שערים בתוספת הזמן של המחליפים שמותה אלבצ'ו ואיב שאתי (שפירא שוב עם ניהול משחק נהדר) להכריע את ההתמודדות ולחזור מבאר שבע עם שלוש נקודות חשובות.

משה שפירא מאמנה של בני יהודה התייחס למהפך של קבוצתו בדקות ההכרעה: "אחד הדברים העיקריים שהיה חשוב לי לשנות בקבוצה זה לגרום להם להבין שהדרך להצלחה מתחילה באופי של השחקנים. בחיים ובמיוחד בכדורגל, אסור לוותר עד השריקה האחרונה, זה קרה לנו נגד חיפה שחזרנו מהקבר, זה קרה לנו נגד רעננה בפיגור של 2-0 וזה קרה לנו גם אתמול נגד באר שבע. כיף לראות שמה שאתה מסביר ומלמד, יש מי שיישם במגרש, נקווה שנמשיך ככה עד סוף העונה כי אופי תמיד מנצח הכל".
מכבי ת"א שפתחה רע את העונה, רושמת ניצחון ליגה שלישי ברציפות, הפעם על מכבי נתניה, עם שער ניצחון של סייד אבו פרחי, שחקן שנתון 2006 של מכבי ת"א. סייד כבר חתום על שער ניצחון שני העונה, אחרי שער הניצחון שכבש לפני שני מחזורים מול הפועל כפ"ס. מכבי רושמת ניצחון ליגה שלישי ברציפות, ערב הדרבי התל-אביבי בוולפסון ביום שלישי הקרוב.
מי שרשמה ניצחון סופר חשוב המחזור היא קבוצת בית"ר ירושלים אשר אחרי תקופה פחות טובה רשמה אתמול ניצחון משכנע על מ.ס אשדוד עם רביעייה של יאן יוסופוב ללא מענה מצד האשדודים. הניצחון של בית"ר ירושלים העניק לשחקניו של חיים בנדה שלוש נקודות שמרחיקות אותם לעת עתה מהתחתית הלוהטת, ובמקביל חומר למחשבה לגדי ברומר מאמן הנבחרת שלא זימן את חלוצה הלוהט של בית"ר ומלך השערים של הליגה לטורניר האחרון שהתקיים בגרמניה.

חיים בנדה מאמנה של בית"ר ירושלים התייחס לניצחון החשוב של קבוצתו: "לאחר 4 מחזורים שלא ניצחנו בשבועות האחרונים, הקבוצה התחילה להתייצב, אתמול זה גם בא לידי ביטוי בתוצאה. בליגה המשוגעת הזאת השנה לכול תוצאה יש משמעות כפולה. אנחנו צריכים עכשיו דבר אחד, זה המשכיות ולאגור נקודות, כדי לטפס במעלה הטבלה".

בתוצאות נוספות שהיו המחזור, הפועל ירושלים, עוד הפתעה נעימה העונה אגרה שלוש נקודות חשובות אחרי ניצחון משכנע על קרית שמונה נועלת הטבלה. הפועל רעננה אחרי מהפך גברה בביתה על הפועל פ"ת, שתיאבק העונה על מקומה בליגת העל. הפועל ראשון לציון שעוד מחפשת את ניצחון הבכורה העונה, חזרה עם נקודה חשובה מחדרה. ובני סכנין שגברה בביתה על הפועל כפ"ס שנמצאת מתחת לקו האדום מרחק 3 נקודות מחוף מבטחים.
לטבלת נערים א' על: https://bit.ly/3yzr4er


