"לא הייתה לנו אופציה אחרת"
נוער על: לאחר אחד המהפכים הגדולים שנראו בשנים האחרונות במחלקות הנוער, איתי אלוש גיבור הניצחון של הפועל עכו משחזר את רגעי המהפך, אך לצד זאת שומר על רגליים על הקרקע.

עם כל הכבוד למאבקים על הפלייאוף העליון, אין ספק שהמשחק שגנב את ההצגה במוקד המחזור ה־15 היה המהפך המדהים של הפועל עכו על רמת השרון. במצב של 2:5 לזכות הלבנים מהשרון בדקה ה־72, איש לא דמיין כי נועלת הטבלה תבקיע חמישה שערים ותהפוך את התוצאה, בדרך לאחד המהפכים הגדולים שנראו בשנים האחרונות במחלקות הנוער.
אך זה בדיוק מה שקרה. קרדיט גדול למהפך רשום על שמו של איתי אלוש, שכבש שלושער והוסיף שני בישולים. בכתבה זו אלוש מתייחס למהפך המדהים, לבחירה שלו בהפועל עכו, ולאמונה שמכאן קבוצתו תצא לדרך חדשה ותיאבק על ההישרדות עד לסיום העונה.
איתי, ספר על הגורמים שהובילו אותך לבצע את המעבר להפועל עכו בליגת העל.
"פנו אליי בעכו, ראיתי שהם קבוצה במגמת עלייה והתפתחות. העובדה שקבוצת הבוגרים משחקת בליגה הלאומית מעניקה לי אופציה לבוגרים, והנכונות של ההנהלה להביא אותי – הובילו להחלטה שלי לבחור בעכו. ברוך השם, אני מקבל הרבה דקות העונה."

גם לפני אותו קאמבק, עליו נרחיב בהמשך, הצגתם יכולת טובה מאוד אך ללא תרגום לנקודות. מה לדעתך הייתה הסיבה לכך?
"רוב השחקנים בקבוצה לא שיחקו בליגת העל עד העונה והחלפנו כמעט את כל הקבוצה, כך שלקח לנו זמן להתרגל לעוצמות ולקצבים. עם המאמן החדש אנחנו מרגישים מחויבות גדולה לסמל. זה התפספס לנו בין הידיים בכמה משחקים, ואני שמח שסוף־סוף זה קרה."
ליאור הוא המאמן השלישי שלכם העונה, ולא פשוט עבור קבוצה להחליף פעמיים מאמן כבר במהלך הליגה הסדירה. ספר על האווירה בקבוצה תחתיו
"מהרגע הראשון שליאור שמע על הפועל עכו הוא הסכים והחדיר בנו מוטיבציה, טירוף ומחויבות לסמל. כל החיים שלו סובבים סביב המועדון הזה, והוא שחקן עבר במועדון, כך שדרכו אנחנו באמת מבינים שלשחק בעכו זו זכות."
עכשיו לגולת הכותרת – הקאמבק מול רמת השרון. תחזיר אותנו לטירוף שהתרחש על הדשא, בעיקר ברצף של שלוש ההתקפות שהסתיימו כולן בכדור ברשת.
"היה טירוף מוחלט. זה הרגיש כאילו המשחק כבר גמור, אבל האמנתי עד הסוף שאפשר. לא הייתה לנו אופציה אחרת, כי אם היינו מפסידים זה כבר היה חלום רחוק – מדובר במשחק על הרבה יותר משלוש נקודות. נכנסתי במחצית ולא נגעתי בכדור רבע שעה, והייתה תחושה שזה הולך להיות עוד אחד מאותם המשחקים.
אחרי שנתתי כמה נגיעות ונכנסתי לקצב, בשער הראשון זיהיתי שטח פנוי והבנתי שאם אני יוצא לספרינט אני מייצר יתרון מספרי. הכנסתי את הכדור וצעקתי על כולם לא לחגוג. נכנסנו לאטרף, הלחץ הוביל לשתי טעויות בהגנה, זיהיתי שהם עדיין בשוק – והפתעתי אותם עם עוד שער ובישול."

אחרי שער השוויון מה דחף אתכם להשלים את המהפך בדרך לניצחון הענק?
"אחרי השער החמישי הרגשנו שאנחנו חייבים גם לנצח, כי תיקו היה משאיר את המצב כמו שהוא וזה לא היה תורם לנו. ברגע שבישלתי את הקרן, כל מי שקשור להפועל עכו קפץ מרוב שמחה."
מבחינה אישית, אלו היו השערים הראשונים שלך בליגת העל לנוער. איך התחושות במיוחד כשזה בתזמון חשוב לעונה?
"בזמן אמת חשבתי רק על טובת הקבוצה. בסופו של דבר אני צריך רזומה קבוצתי כדי להצליח, ולא חשבתי על זה בכלל כל עוד לא הובלנו. רק בשער השלישי, כשהבנתי שסוף־סוף ניצחנו, הרשיתי לעצמי להתפרק מהתרגשות, לחגוג ולעכל את ההישג."

איך ממשיכים מכאן ומוכיחים כי מה שראינו במחזור החולף לא היה מקרי? בטח כשיש עוד עבודה כדי להיחלץ מהמקום האחרון.
"עם כמה שניצחנו, עדיין ספגנו חמישה שערים ויש עוד הרבה עבודה, אנחנו חייבים להשתפר בהגנה לצד יצירת המשכיות בהתקפה, זה שכבשנו שביעייה לרמה"ש זה ממש לא אומר שנכבוש שביעייה גם למכבי פ"ת.
צריך להסיק מסקנות למה אנחנו סופגים כל כך הרבה, כי זה לא תקין. אנחנו צריכים לפתור את הבעיות ההגנתיות כקבוצה ולא רק רביעיית ההגנה, כי נגד מכבי פ"ת יהיה הרבה יותר קשה ומדובר בקבוצה מאוד איכותית".
אתר ג'וניורליג מאחל לאיתי אלוש ולקבוצת הנוער של הפועל עכו הצלחה מרובה בהמשך העונה!



