מבלם לסקורר- השינוי של כפיר חמיאס
נערים א' על: רק בעונה החולפת, ביצע שחקנה של הפועל חדרה, כפיר חמיאס, שינוי עמדה דיי קיצוני, כאשר עבר מעמדה הגנתית, בעיקר בלם, לעמדה התקפית, כאשר הוא משחק כיום בעמדת החלוץ. הכל התחיל דרך משחקונים פנימיים ומשחקי אימון, אבל היום, כפיר מבסס את מעמדו כחלוץ מוביל, ניצב בצמרת הגבוהה בטבלת המבקיעים, ושואף רק להמשכיות.

נדירים הם המקרים ששחקן מצליח להסתגל בצורה כל כך מהירה לשינוי עמדה, דבר לא קל לביצוע. רק שאצל כפיר חמיאס, החלוץ של הפועל חדרה, הדברים הלכו קל יותר. חמיאס, שיחגוג בדצמבר 16 חורפים, התחיל את הקריירה שלו כבלם, ודווקא אימון קבוצתי במדי חדרה לפני תחילת העונה עם נערים ב' היווה נקודת מפנה עבור חמיאס, שמעוניין להמשיך ברצף ההצלחות, ואולי אף לייצג את נבחרות ישראל.
לאחר שהוצב בהצלחה בעמדת החלוץ במספר משחקי אימון, חמיאס משחק בעמדה זו בקביעות החל מהעונה הקודמת, אז הוליך את קבוצתו לרבע גמר גביע המדינה. העונה, על שמו של חמיאס רשומים עשרה שערי ליגה, ושחקן ההתקפה מאמין כי חדרה צריכה להיות במקום יותר גבוה בטבלה, והדרך הבולטת ליישם זאת היא "שיטת האגרוף". או במילים של כפיר: מלחמה למען הקבוצה, כמו אחים, שבאה לידי ביטוי בתוצאות.

כפיר, מה הם היו הישגיך הבולטים טרם עונת 2020/21?
"היו לי לא מעט הישגים, בעיקר אישיים, אבל ההישג הקבוצתי הבולט ביותר היה האליפות במדי נערים ג', עם הפועל חדרה בליגת שרון, בעונת 2019/20. זו הייתה חווייה מדהימה, למדתי ממנה המון."
מהתחקיר שביצעתי עליך, הבנתי כי ביצעת שינוי עמדה דיי גדול, כאשר עברת מבלם לחלוץ. ספר לנו על התהליך שביצעת בעת שינוי העמדה, והאם אתה חושב ששינוי זה עשה לך טוב?
"הכל התחיל מאימון לפני פתיחת הליגה. היה חסר מסיים התקפי בתרגיל בעיטות, אז שלחו אותי. הצטיינתי וכבשתי את רוב הבעיטות. מכאן שלחו אותי להיות חלוץ פותח במשחק אימון, בו מצאתי את הרשת שלוש פעמים. עברתי אימונים עם יוסי ג'אנח, מאמן חלוצים, וזה קידם אותי מאוד, השינוי הזה עשה לי טוב".

בעונה החולפת, כשעוד התרגלת לעמדה החדשה, עשיתם קמפיין גביע מרשים, כאשר הודחתם ברבע הגמר בידי הפיינליסטית, מכבי חיפה. סכם לנו את חוויית הגביע, ואיזה משחק בקמפיין זה שידרג אותכם קדימה להמשך הדרך?
"עשינו קמפיין מרשים בגביע, כאשר הגענו עד רבע הגמר, במשחק שלטעמי תיקו היה משקף. חיפה כבשו שער נהדר, הגענו למספר מצבים, אבל הכדור פשוט לא רצה להיכנס. למרות ההחמצה, יצאנו בטעם טוב מהקמפיין. המשחק ששידרג אותנו היה המשחק מול הכח רמת גן, משחק קשה בו כבשתי בדרך לניצחון."

העונה, אתה כבר משחק בעמדת החלוץ באופן קבוע, וההספק ניכר – מקום שלישי משותף בטבלת הכובשים, שערים חשובים, ותרומה למשחק הקבוצתי. מה הם הכלים להצלחה שמאפיינים אותכם כקבוצה, ומה היה השער הכי משמעותי עבורך עד כה העונה?
"הכלי הבולט שמאפיין אותנו להצלחה כקבוצה זה העובדה שאנחנו "אגרוף" אחד גדול, כלומר אחים שנלחמים אחד למען השני, פשוט משפחה שעובדת למען כולם בלי יוצא מהכלל. השער הכי משמעותי עד כה היה מול מכבי נתניה, המשחק היה בדרך להסתיים בתיקו מאופס, אבל בנגיעה האחרונה, כבשתי שער ניצחון בנגיחה בדקה ה-94".
האם אתה יכול להגדיר עד כה את העונה של חדרה כמוצלחת?
"למרות שיש לנו מספר תוצאות טובות על הדרך, אני מרגיש כי היינו יכולים להיות עם יותר מ-17 נקודות בקופה. כמועדון אנחנו תמיד שואפים ליותר, טמון בנו מלא פוטנציאל, אני חושב שלפרקים פשוט לא הלך לנו. שני המשחקים שיסגרו את הסיבוב הראשון הם חשובים, צריך לשאוף לנצח בשניהם, וה"אגרוף" הוא מרכיב הכרחי ליצור רצף ניצחונות".
יש אמונה כי תוכלו לעבור בשמינית גמר הגביע את רעננה?
"בטח שיש אמונה, אנחנו נבוא בטירוף למשחק במטרה לנקום על הפסד הליגה ולהגיע כמה שיותר רחוק בגביע, במקום בו הכל יכול לקרות".

איך אתה מנצל בימים אלה את הפגרה על מנת להמשיך בכושר משחק טוב?
"בימים אלה, במקביל לנערים א', אני מתאמן עם קבוצת הנוער. האימונים בקצב גבוה לעומת נערים א', אך הרשמתי באימונים הראשונים, בתקווה לקבל דקות ראשונות בנוער עד החזרה של נערים א' לפעולה".

כיצד תוכל להגדיר את רמת הליגה העונה?
"מדובר בליגה מאוד קשוחה ומרתקת, שבסופה חמש קבוצות עלולות לרדת ליגה, אחת אולי תרד במשחקי המבחן, והעובדה הזו היא בעלת השפעה, כל נקודה חשובה. לראייה, המשחק הקרוב שלנו מול מכבי ת"א, הוא משחק על שש נקודות."
אתר ג'וניורליג מאחל לכפיר הצלחה בהמשך העונה



חחחחח אני חתמתי על חוזה בריאל מורסיה, לא מגיעה לי כתבה?