עירוני קריית-גת: בונים על המשכיות
אומנם קבוצת הנוער של המועדון ירדה ליגה אשתקד אך מנגד שלוש קבוצות של המועדון עלו ליגה ובקריית גת מקווים להמשכיות

מחלקת הנוער של קריית גת הוקמה לפני כעשור על ידי אילן קנפו ומשה סבאג תחת השם מ.ס קרית גת. לאחר כשנתיים מ.ס קרית גת ומכבי קרית גת התאחדו, כאשר מכבי קרית גת התמקדה בעיקר בקבוצת הבוגרים.
מי שמוביל את העשייה בקריית גת במחלקת הנוער מאז שהוקמה הוא לא אחר מהמנהל המקצועי של המועדון, אילן קנפו. קנפו איש של עבודה שלא מחפש פרסום הפך את קריית גת לאחד המועדונים החזקים באזור הדרום. מועדון קריית גת דוגל בלפתח את השחקנים הצעירים ולהוציא אותם בהמשך להתפתח במועדונים בכירים יותר, כדי שיגיעו לרמות הגבוהות ביותר. המועדון הוציא כבר למעלה מ-20 שחקנים שמשחקים בליגות הראשונות. הסנונית הראשונה שהגיעה לבוגרים היא אור אינברום שמשחק בבית"ר ירושלים. למחלקה יש בשנים האחרונות שיתוף פעולה עם מכבי ת"א ומכבי פ"ת כאשר לאחרונה הצטרפה לשיתוף פעולה גם מכבי חיפה שאליהן יצאו מספר שחקנים של המועדון ובחלקם אף משחקים בנבחרות ישראל. ביניהם אייל אינברום (אח של אור) במכבי פ"ת ועידו שחר במכבי ת"א.

במקביל לפיתוח השחקנים הצעירים וקידומם למועדונים מובילים בארץ, בקריית גת לא מזניחים גם את המחלקה המקומית והמחלקה חזקה ומשתפרת משנה לשנה, כאשר רוב הקבוצות משחקות בליגות הגבוהות.
בעירוני קריית גת ישנן 12 קבוצות במסגרת ההתאחדות לכדורגל כאשר בשנה הקרובה תיפתח הקבוצה ה-13. המועדון מונה כ-400 ילדים ועוד כ-200 בבית הספר לכדורגל. לרשות המועדון עומדים שני מגרשים סינטטיים והאצטדיון העירוני. השחקנים במועדון עוברים 3-4 אימונים בשבוע. לרשות השחקנים קיים גם חדר כושר ופילאטיס של מחלקת הנוער שהשחקנים באופן אישי יכולים ללכת ולהתאמן.
אשתקד מחלקת הנוער של קריית-גת, למעט קבוצת הנוער שירדה בצוותא עם מכבי שעריים ובית"ר ר"ג מהליגה הארצית, רשמה מספר הישגים משמעותיים.
קבוצת נערים א' של עירוני קריית גת, תחת הדרכתו של עדן אלדבח, זכתה באליפות מחוז השפלה ועלתה לליגה הארצית. בקבוצה הצטיינו שי גלר עם 26 שערי ליגה ושלו דניאל עם 23 שערים.

רון לוגסי קפטן הקבוצה סיכם את השנה: "עשינו הכנה מצוינת בקיץ. העדיפות שהייתה לנו בכושר הגופני ובחוסן המנטאלי שאפיין את הקבוצה, אפשרו לנו להתעלות על עצמנו מספר פעמים ולהכריע משחקים חשובים בדקות האחרונות או לגמור משחקים בצורה מהירה. העבודה הקשה והאחדות תרמו לתוצאות"
קבוצת נערים ב' של עירוני קריית גת, תחת הדרכתו של גבי גרף, זכתה אף היא באליפות מחוז השפלה ועלתה לליגה הארצית. שלו דניאל שהצטיין גם בשנתון מעל (נערים א') כבש לא פחות מ-38 שערי ליגה לזכות הקבוצה.

גבי גרף מאמן הקבוצה סיכם את השנה: " את השנה התחלנו עם קבוצה שהתפרקה משנתון 2002 מרכז ובנוסף נעזרנו בשחקנים שנתון 2003, זה לא היה פשוט, אך לבסוף הצלחנו להתעלות על כל המכשולים תודות לשחקנים"
גם שנתון ילדים א' של המועדון עשה חיל אשתקד. שנתון ילדים א' של קריית גת, בהדרכתו של אסף בראון, רשם אליפות שלישית ברציפות, שנה במחוז דן ובשנתיים האחרונות במחוז מרכז2. השנה שנתון זה צפוי לעבור ולשחק בליגת מרכז החזקה.
מאמן הקבוצה אסף בראון סיכם את העונה אשתקד: "בתחילת השנה עשינו מאמצים לשחק בליגת מרכז כי ידענו שיש חומר ברמה גבוהה ושאנחנו מתאימים לליגה חזקה יותר, אבל בהתאחדות חשבו אחרת. אני שמח שהוכחנו שאנחנו ראויים וסיימנו את העונה עם 24 ניצחונות, תיקו אחד והפסד אחד, עם מאזן של 130 שערים ו16 ספיגות. אני מקווה ששנה הבאה נתברג היטב בליגת מרכז"

לגבי העונה שבפתח בקריית גת מצפים שהילדים ימשיכו להתקדם ברמה האישית וברמה הקבוצתית. למועדון חשוב להמשיך ולהתקדם ברמה הקבוצתית וכמו כן להמשיך ולקדם שחקנים שמסומנים. שחקנים מובילים במועדון משחקים במחלקה בשני שנתונים, בשנתון שלהם ובשנתון אחד מעל.
אז שיהיה בהצלחה, שתהיה עונה פורייה ומהנה.