אלי אלי שלא יגמר לעולם

נוער על: קבוצת הנוער האשדודית אלופת הליגה, מתכוננת לעונה שבפתח בידיעה שכל העיניים נשואות אליה. אלי לוי קבלן התארים במועדון, מסכם שנה ומשתף אותנו כיצד מתכוננת האלופה לעונה שבפתח? אילו חיזוקים נעשו? ואיך ההרגשה להיות חלק מליגת האלופות?

אלי לוי ואלופת ליגת העל לנוער מ.ס אשדוד נערכים לעונת 2022/23 (טל אקוקה)

האליפות של קבוצת הנוער אשתקד היא נקודת ציון עבור העיר אשדוד בכלל ומועדון הכדורגל מ.ס. אשדוד בפרט. העובדה שקבוצת הנוער עשתה היסטוריה כשזכתה באליפות, ממקמת אותה על מפת הספורט לצד מכבי ת״א, הפועל ת״א, מכבי חיפה ומכבי פ״ת.

ההשתייכות לטופ 5 כשרק לפני 3 שנים שיחקה קבוצת הנוער בליגה הלאומית, היא סמל ודוגמא למועדון שמבין דבר או שניים בניהול נכון, והוכחה לכך שסבלנות ואמונה בדרך הם שם המשחק. האקדמיה המפוארת, ההשקעה הגדולה של ג׳קי בן זקן והסגל המפוצץ בכישרון הם שמייצרים שחקנים לקבוצה הבוגרת ולליגה כולה. קבוצת הנוער האשדודית היא הדבר החם ביותר באזור הדרום.

ההשקעה הגדולה של ג’קי בן זקן במחלקת הנוער נושאת פרי (טל אקוקה)

בעונת 2019 – 6 מחזורים לסיום, הצטרף אלי לוי לקבוצת הנוער. כבר שלוש וחצי שנים בהן הוא חווה ביחד עם הקבוצה כמעט הכל. תחילה הם נשרו אל הליגה הלאומית, ולמרות האכזבה אלי הפשיל שרוולים, האמין בשחקניו ובצדקת דרכו, וביחד הם זכו בעונה שלאחר מכן באליפות הליגה הלאומית, תואר שהחזיר אותם היישר לליגת העל.

שחקניו של אלי לא הרגישו זרים בליגה, ואחרי 9 שנים של בצורת הם זכו להניף את הגביע בסיומה של העונה. בשנה לאחר מכן המועדון שמוקיר הערכה ללוי נתן לו את ברכת הדרך להמשיך ולהוביל את הקבוצה, ולוי כאות הוקרה העניק למועדון את האליפות ההיסטורית, ולעולם ייחתם שמו בהיסטוריה של המועדון.

הנוער של מ.ס אשדוד קטף את כל התארים בשנתיים האחרונות (טל אקוקה)

מעבר ליוקרה, לכבוד ולביסוס מעמדו של אלי לוי כמאמן נחשב ומדורג גבוה ברשימת המאמנים המבוקשים, זכו לוי ושחקניו להשתתף במוקדמות ליגת האלופות לנוער של אופ״א. האלופה הנוכחית במפעל המכובד היא פורטוגל ליסבון, והאשדודים שעצם הגעתם למעמד הוא כבר הישג בפני עצמו, ינסו להוכיח שגם באירופה הם מסוגלים.

בזמן פרסום הכתבה אלי, הצוות ושחקניו נמצאים במחנה אימונים בבולגריה.

בימים אלה הקבוצה נמצאת במחנה אימונים בבולגריה (יח”צ)

אלי, אי אפשר להתחיל איתך ראיון קדימה מבלי להסתכל על השנה האחרונה. רגעי שיא ואליפות היסטורית שג׳קי בן זקן מחכה לה כבר שנים. האם ניתן לומר כי השילוב בין השחקנים הוותיקים דוגמת שקד חכמון, סהר רביבו, לצעירים – מאור ישילימרק, יואב כהן, יואב אריכא וניב ביליפנט הוא שעשה את ההבדל? האם בעקבות ההצלחה גם השנה התמהיל יהיה שילוב בין הוותיקים לצעירים? ומה בכלל הסוד שלכם?
“אף אחד לא האמין שאנחנו ניקח אליפות. כולם חשבו שאנחנו זמניים במקום הראשון ועוד מעט כבר לא נהיה שם ,אבל משבוע לשבוע האמנו יותר. היינו הקבוצה הטובה ביותר וגם הקבוצה שהיתה הכי הרבה פעמים במהלך העונה במקום הראשון 18 פעמים ובמקום השני 13 פעמים. יצאנו מפיגור לניצחון 11 פעמים . קבוצה מלאה באמונה ואופי וגם ביכולת.

לחצו על הבאנר להצטרפות בחינם – הנחות מיוחדות והחזר כספי לחברי מועדון

לגבי השילוב של בוגרים וצעירים זה משהו הכרחי. אתה מאמן 3 שנתונים 2002 2003 2004 והיה לנו גם 2005 ששילבנו ביניהם, זו הדרך ליצור המשכיות שנה אחרי, וכן גם השנה אנחנו נעשה את זה .אין לנו סוד וגם אם היה לא הייתי מגלה.  עבודה קשה ואמונה הם הדרך״.

אילו הכנות נעשו לקראת העונה שבפתח?
“מבחינת הכנות אנחנו עושים את המיטב. אנו כעת במחנה אימון בחו”ל בבולגריה בבית הנבחרות וזאת על מנת לבוא טובים מוכנים וחדים לעונה שבפתח שבה חובת ההוכחה עלינו כאלופים וכאתגר לאחרים. כרגע צירפנו את בן כהן מגן שמאלי שהגיע מבני יהודה, את הבלם אופק ששון ממכבי ת”א, את סאבר באדיר החלוץ מעלייה כפ”ס ונצרף גם זר. אדיר לוי, סהר רביבו ושקד חכמון עלו לקבוצה הבוגרת״.

הזכייה באליפות ליגת העל לנוער – רגע השיא של המועדון ושלי באופן אישי (טל אקוקה)

אם אבקש ממך לבחור רגע שיא אחד בלבד מתקופתך באשדוד. האם תבחר את הזכייה בגביע לפני שנתיים? או את האליפות מהעונה האחרונה?
“אני מאמן את הקבוצה 3 עונות שלמות ובכל עונה זכינו בתואר. בעונה הראשונה זכינו באליפות ליגה שנייה עם 21 ניצחונות ותיקו אחד. בעונה השנייה זכינו בטורניר מונדיאליטו שרוב קבוצות ליגת העל השתתפו בו ובנוסף זכינו בגביע המדינה, אבל ללא ספק הזכייה באליפות היא רגע השיא שלי כאן וגם של המועדון. זה דבר שלעולם לא היה פה להבדיל מזכייה בגביע שכן קרתה פעמיים לפני. לכן האליפות היא כרגע אחת יחידה ומיוחדת״.

ההשתתפות במוקדמות ליגת האלופות לנוער של אופ”א. מתי מתחיל שלב המוקדמות? עד כמה אתם נרגשים להשתתף במפעל? והאם הסיכוי קיים?
“הדובדבן שבקצפת מהאליפות הזאת היא ההשתתפות בליגת האלופות -הליגה הטובה באירופה. להגיד ליגת אלופות כבר מרגש אז להשתתף בה זו  חוויה מטורפת שמעטים זוכים להיות שם ואנחנו כן שם ובזכות. ההגרלה תתקיים ב31/8 בניון בשוויץ וברור שנהיה שם כנציגים אשר יוגרלו לשלב הראשון שאמור להתקיים בסוף ספטמבר תחילת  אוקטובר.

אנחנו מתרגשים מאוד וסיכוי יש בטוח. מי שלא מאמין אין לו זכות קיום בתחום ומי כמונו יודע מה זה אמונה וסיכוי.  ולכן אנו  מחכים להגרלה, מאמינים ומקווים שנעשה הכל על מנת להגיע הכי רחוק שאפשר״.

באשדוד נערכים לדובדבן שבקצפת – מוקדמות ליגת האלופות לנוער (טל אקוקה)

השגת עם קבוצת הנוער באשדוד כל מה שניתן – ירדת ליגה, עלית ליגה, הנפת גביע, וזכית באליפות. מה עוד יכול לרגש אותך בעונה זו?
“קודם כל זה שאני מאמן את מ.ס אשדוד כבר מרגש אותי ותארים בטח מרגשים אותי ואני רוצה כמה שיותר. אבל הכי חשוב ומאתגר זה כל שנה ליצור ולחבר קבוצה טובה, תלכיד חדש ולקחת אותם עד לקצה, לקדם שחקנים לקבוצה הבוגרת שזהו מפעל חיינו. הגעתי לשיא כמו שאמרת אבל היופי בשיאים זו היכולת לשבור אותם וזה עוד פרט מאתגר”.

אתגר גדול ליצור ולחבר תלכיד חדש בכל עונה (טל אקוקה)

אחד משחקני המפתח בעונה האחרונה היה מרטין נדזי הקשר האחורי הזר. למעשה הזר החדש שתביאו  צריך יהיה להיכנס לנעליים גדולות. יש כיוון?
“נביא זר חדש באותה עמדה אך לא יהיה נכון להשוות ביניהם. יש איתנו במחנה האימון שני זרים נבחנים״.

נכון יהיה לומר ששנתוניי 2001, 2002, 2003 טובים יותר מ2004 ו 2005 של היום?
“ההשוואה אינה נכונה. בכל השנתונים שציינת יש שחקנים מצוינים שהגיעו להישגים ולכן לא כדאי להשוות ביניהם״.

עם יד על הלב. כמה התאכזבת שרן בן שמעון ממשיך בבוגרים? האם לא ראית עצמך במהלך העונה עוזב את מחלקת הנוער במועדון והולך לקטוף את הפירות שזרעת?
“לשנייה לא התאכזבתי. רן הוא חבר שלי ומאמן מצוין שעשה בכדורגל בכלל ובמ.ס הישג ענק – הביא את הקבוצה לאירופה ושנה אחת פחות טובה לא צריכה לקחת לו את הקרדיט. לצערי לכולם יש זיכרון קצר וזה לא אמור להיות ככה.

אני מאמין שהזמן שלי גם יגיע. אני מוכן אבל  כרגע טוב לי ואני נהנה מאוד ממה שאני עושה. את השחקנים שאימנתי ומשחקים כרגע בבוגרים אני מאמין שאאמן ועוד נפגש בבוא הזמן, ומפה אני רוצה לאחל גם לקבוצה הבוגרת וגם לנו עונה טובה ובהצלחה.

בנוסף, אני רוצה להודות לג’קי בן זקן ולנוני אלמושלינו אחיו שנותנים לי את כל הכלים כדי להצליח. ההגעה שלהם באופן קבוע למשחקים שלנו לא מובנת מאליו. אני מודה גם לרן בן שמעון על כל העזרה והתמיכה, לחיים בנישו ולמנדל דוידוביץ אשר מנהלים את המחלקה ביום יום ועושים ימים כלילות על מנת לספק לנו את כל הצרכים.

פרדי דוד המנהל המקצועי של אשדוד – שותף מלא ואיש סוד לאורך כל הדרך (טל אקוקה)

לפרדי דוד המנהל המקצועי שותף מלא לדרך ואיש סודי על העזרה העצות הטיפים ועוד מלא שיגעונות שלי שהוא מכיל וזה לא פשוט, לצוות שלי יבגני האנליסט רפי כהן מאמן השוערים יניב נוחי מאמן הכושר ולנאור ברקול העוזר/שותף שלי שהוא יד ימיני והאיש “שסובל” את כל השיגעונות שלי, שיודע שבכל שניה ושעה אני מחייג ומבקש דברים גם לא הגיוניים, והוא ועושה הכל מהכל כדי לרצות אותי ולעזור.

ואחרונים אחרונים השחקנים. החבורה המיוחדת הזאת שכל זה לא היה קורה בלעדיהם. אלה שעלו לבוגרים, אלה שממשיכים למקומות אחרים, אלה שממשיכים איתי עכשיו אוהב אותכם מאחל לכם את כל  טוב שבעולם ודעו תמיד תהיו חלק ממני ובלב שלי״.

אתר ג’וניורליג מאחל לאלי לוי וקבוצת הנוער של מ.ס אשדוד הצלחה בעונת 2022/23

קרא עוד

One Comment

Back to top button
Close